Det första av två EP-släpp från Martin Rubashov – Antler
Med sin gitarr skapar Martin Rubashov en egen skog i en värld där människan springer runt i cirklar i jakten på perfektion. 

Resan från Rubashovs två första album, ”The Watcher Of The Skies” och ”Among Silver” fram till den kommande EP:n, ”Antler”, har både utvecklat, men också utmanat Rubashovs låtskrivande. Hans vilja att komma vidare i samhörighet med skogen, kombinerat med förkärleken till österländska instrument har öppnat upp för en ny musikalisk sida. Arbetet med både sång och dynamik i låtarna är mer ingående i det nya materialet, främst för att Rubashov inte längre känner att han måste leta efter sitt eget sound längre. 

Från början var tanken att skriva ett nytt album, men inbjudan till Rubashovs egen skog blev starkare i två delar och de 10 nyskrivna låtarna delades därför upp på två EP:s. Den första EP:n, Antler, släpps den 29 september via Despotz Records.

”Det är någonting magiskt med skogen för den är på riktigt. Förmodligen överlever skogen människan och strävan efter det perfekta som präglat dagens samhälle försvinner. Idag springer vi runt i cirklar och jagar perfektion. Egentligen tror jag inte att du behöver så jäkla mycket för att känna dig tillfreds. Det gäller bara att hitta det på rätt sätt.” // Martin Rubashov

Stora träd, massiva berg och djupa vatten är några av de faktorer som gång på gång lockar Martin ut i skogen, långt bort från dagens hets och strävan att förmedla en felfri yta på sociala medier. I skogen är känslan av att vara en liten del av någonting större så påtryckande att allt blir mer äkta. Samtidigt som skogen har en fysisk form kan den också fungera som en kuliss för Rubashovs tankar. 

Inspirationen bakom musiken är bredare i det nya materialet, även om grunden precis som tidigare är starkt färgad av naturen, har Martin även fått mer ingående inspiration av TV-serien Mountain Men som skildrar ett val att leva i naturen i den enklaste form. Serien visar människor som bor i bergen och betalar ett högt pris för frihet i sin kamp för överlevnad i de värsta krigen med och mot moder natur. 

Viljan att utvecklas musikaliskt och en stark förkärlek till österländska instrument har alltid lett Rubashov till oväntade influenser med instrument som sitar, Saz och en irländsk bouzouki. Det tillsammans med en öppen stämning på gitarren har gett ett eget sound som Rubashov får fram på Antler och det kommande materialet som släpps på nästa EP våren 2018.

Martin Rubashov har tidigare släppt två album och ett flertal EP:s via Despotz Records och har bevisat sig som en instrumentalist av rang. Han hanterar i princip alla instrument själv och samlar ständigt på sig nya under sina resor runt världen.